FAQ

ANY QUESTIONS ?

Q. Hoe moet ik de olie peilen van mijn automaat?

Allereerst kijk op de peilstok. Of raadpleeg het instructie- of onderhoudsboekje. In de meeste gevallen staat hier de procedure in beschreven. Voor de meeste GM voertuigen: Met draaiende warme motor in (P)arkeren. Bij de meeste Chrysler, Dodge, Ram en Jeep voertuigen: Met draaiende warme motor in (N)eutraal. Let erop dat de handrem vaststaat. Als u olie bij moet vullen controleer de transmissie op lekkages. Normaal gezien hoeft u geen olie bij te vullen bij een automatische transmissie. Sommige transmissies hebben geen peilstok en dienen te worden gecontroleerd door een specialist.

 

Q. Wanneer moet de olie van mijn automaat verversen?

Raadpleeg alvorens uw fabrieks onderhoudsschema. Als u uw auto of truck dagelijks voor commerciele doeleinden gebruikt dan adviseren wij de olie en het filter te vervangen elke 25.000 km. Bij normaal gebruik adviseren wij een interval van 50.000 km. Als u deze richtlijnen in acht neemt gaat uw transmissie gegarandeerd langer mee.

 

Q. Kan ik elk type olie aan mijn transmissie toevoegen?

Nee, er bestaan verschillende soorten transmissievloeistoffen die ieder unieke eigenschappen bezitten. Kijk op uw peilstok of raadpleeg de technische gegevens in het instructieboekje. Een verkeerde olie toevoegen kan nadelige gevolgen hebben op bijvoorbeeld de schakeleigenschappen en levensduur van de transmissie. Bent u niet zeker welk type transmissievloeistof toe te voegen neem dan contact met ons op.

 

Q. Hoe moet ik rijden met een automaat bij het trekken van een aanhangwagen of caravan?

In de meeste gevallen beschikt een automaat over handbediening of een Overdrive-Off schakelaar. Zoals geldt bij een handgeschakelde transmissie is het ook bij een automaat van belang dat u het juiste toerental kiest om het motorvermogen en/of trekkracht maximaal te benutten. Het is niet aanbevolen om met lager dan 2000 toeren zware lasten te trekken. In de meeste gevallen moet u dus de overdrive uitschakelen.

 

Q. Hoe moet ik rijden met een automaat in de bergen?

Klimmen: Schakel altijd de overdrive uit of schakel in een versnelling waarbij de motor het best trekt, vermijdt dat de transmissie continue op en neer schakelt.

Dalen: Schakel altijd de overdrive uit en rem zoveel mogelijk met de motor af door handmatig een versnelling te kiezen om zo een juiste daalsnelheid te bereiken zonder al te veel bij te hoeven remmen met het rempedaal.

 

Q. Wat is het verschil tussen een nieuwe en een gereviseerde automaat?

Bij een nieuwe automaat krijgt u exact dezelfde automaat als die vanaf fabriek geleverd werd inclusief eventuele gebreken. Bij een Healy Powertrain revisie-automaat wordt de transmissie geheel geinspecteerd of deze nog voldoet aan de minimale normen, versleten onderdelen worden vervangen, maar ook wordt gekeken wat de oorzaak is geweest van te snel versleten onderdelen. Waar nodig wordt het betreffende onderdeel vervangen met een gemodificeerd ofwel verbeterd onderdeel om zo een kwalitatief betere transmissie aan te kunnen bieden. Onze automaten overtreffen een fabrieksunit, met soms wel meer dan 100%! En dat voor een gegarandeerd lagere prijs!

 

Q. Waarom naar Healy Powertrain?

Bij Healy Powertrain leggen wij de lat net iets hoger. Vaak is een complete revisie helemaal niet nodig en volstaat u met een afstelling of vervanging van slechts enkele onderdelen. Wij zijn ook bereid om te luisteren naar de (speciale) wensen van onze klanten en leggen wij onze klanten graag uit van wat de mogelijkheden allemaal zijn op het gebied van het reviseren van kwalitatief hoogstaande transmissies.

 

Q. Is er verschil in opbouw tussen een 1, 2 en 3 jaar garantie transmissie?

Ja, de 2 en 3 jaar units zijn uitgerust met bijvoorbeeld gemodificeerde hydraulica om de levensduur van de transmissie aanzienlijk te verlengen en de betrouwbaarheid te verbeteren. Een Healy Powertrain 3 jaar garantie transmissie is de beste transmissie die u voor uw auto of truck kunt kopen.

© 2016 Healy Powertrain